Různé

Karlovarské knedlíky

5 housek
mléko
2 vejce
hrubá mouka
petrželka
sůl
fólie na potraviny

Pokrájejte houstičky na kostičky. Pak kostičky zalijte trochou mléka. Vajíčko pěkně rozklepněte, žloutky zvlášť a bílky taky. A z bílků rovnou ušlehejte sníh. Do housek přidejte žloutky, špetku soli, dvě hrsti hrubé mouky, nadrobno nasekanou pažitku nebo petrželku a nakonec sníh z bílků. Všechno pěkně zamíchejte. Rozložte si fólii na potraviny, vytvarujte knedlíček, zabalte ho po fólie a na koncích udělejte uzlíky. A teď už stačí jen vložit knedlík do vroucí vody a 20 minut ho vařit. A co k téhle příloze servírovat? To nechám na Vás, ale špatný by nebyl gulášek nebo rajská omáčka. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl