Maso
Kuře TIKKA

500 g kuřecích prsíček
150 ml bílého jogurtu
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce zázvoru
1 chilli paprička
šťáva z 1 citronu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička garam masala
2 lžičky mleté papriky
1 lžička římského kmínu
sůl a pepř
Cibulku nakrájejte nadrobno, stroužek česneku rozetřete a zázvor i chilli papričku nasekejte najemno. Všechny ingredience dejte do mixéru, přidejte koření a směs zalijte jogurtem, olivovým olejem a šťávou z jednoho citronu a rozmixujte na hladkou směs. Maso nakrájejte na kostičky a zalijte marinádou. A nechte ho v lednici do zítřka odpočinout. Druhý den masíčko pěkně napícháte na grilovací jehly a 20 minut budete grilovat. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů