Ovocná jídla

Hruškový džem s mreruňkami

2 kg zralých hrušek
¼ l vody
asi 200 g krystalového cukru
kůru ze 3 citronů
kousek celé skořice
0,5 kg meruněk

Hrušky pěkně oloupejte a zbavte jádřinců. Pak je nakrájejte na malé kousky a svařte s vodou, cukrem a s kouskem celé skořice. Citrony oloupejte a k hruškám přidejte jejich kůru. Uberte teplotu plotýnky, hrnec přikryjte pokličkou a hrušky 20 minut duste. Pak k nim přidejte půlky meruněk zbavených slupek. Použít můžete i meruňky kompotované. Vařte dalších 5 až 10 deset minut na mírném plameni, aby ovoce pěkně změklo. Všechno dobře promíchejte. Hotovo? Tak z hrnce vylovte skořici a citronovou kůru a hmotou naplňte připravené zavařovací sklenice. Zavíčkujte je a vysterilujte.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl