Polévky

Pórkovo–hruškový krém

4 lžíce másla
5 pórků
3 brambory
4 hrnky kuřecího vývaru
1 kg konzervovaných hrušek
1 hrnek nálevu z konzervovaných hrušek
2 lžičky soli
½ lžičky mletého bílého pepře
1 hrnek smetany ke šlehání
150 g plísňového sýru
2 lžíce čerstvé pažitky

Pórek oloupejte a bílou část nakrájejte na půlkolečka. V hlubokém hrnci rozpusťte máslo a pórek na něm asi pět minut poduste. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky, přidejte k pórku a chvíli restujte. Pak přilijte kuřecí vývar, šťávu z hrušek, sůl a bílý pepř a všechno pěkně vařte, dokud brambory nezměknou. Hrnec odstavte z plotny, přidejte do něj hrušky a všechno pořádně rozmixujte. Do polévky přilijte smetanu a pěkně ji prohřejte. A šup na talíř. Ještě ozdobit nastrouhaným plísňovým sýrem a nasekanou pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl