Maso
Drůbeží paštika

30 g másla
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
1 kg kuřecích jater
80 ml brandy
250 g másla
85 ml smetany na vaření
mořská sůl
pepř
Kousek másla a olej rozpusťte v pánvi na středním plameni a asi dvě minuty na něm opékejte najemno nakrájenou cibulku, lisovaný česnek a nasekané tymiánové lístky. Pak přidejte očištěná játra a všechno smažte další minutku. Přilijte brandy a směs vařte tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří. Pak vše rozmixujte se zbytkem másla a smetanou dohladka, dochuťte pepřem a solí. Pozor, pepře použijte z každého druhu dvě kuličky. Směs přendejte do lehce vymazané formy na srnčí hřbet, přikryjte a nechte chladit aspoň 2 hodiny v lednici.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů