Zeleninová jídla

Zapékané brambory

400 g brambor
1 větší cibule
200 g anglické slaniny
150g nivy
150 ml smetany
sterilovaná kukuřice
sůl

Dejte do hrnce vařit brambory. Pěkně v celku, žádné loupání. Pokud jsou brambory měkké, slijte vodu a nechte je zchladit. Mezitím nakrájejte anglickou slaninu na kousky, lehce ji prohřejte na pánvi a přidejte k ní cibuli nakrájenou na kolečka nebo půlkolečka. Všechno pěkně osmahněte do zlatova. Teď zbavte brambory slupek a připravte si zapékací mísu. Do ní brambůrky pěkně pokrájejte, přidejte cibuli se slaninkou, kukuřici a nahoru nastrouhejte nivu. Všechno pěkně zakápněte hustou smetanou a šup s tím do trouby. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl