Chlebový dort
230 g tmavého chleba bez kůrky
2 lžíce cukru krupice
40 g másla
900 g jablečného pyré
230 g džemu z černého rybízu
300 ml smetany ke šlehání
Nejprve chleba natrhejte nebo nakrájejte na kousky. Ty pak smíchejte s cukrem a rozmixujte. Rozpusťte máslo a přidejte ho do směsi chlebu s cukrem. Směs několik minut opékejte za stálého míchání. Pak ji nechte chvíli odstát. Do skleněné mísy dejte asi polovinu jablečného pyré. Na pyré přidejte také polovinu džemu a nakonec posypte polovinou chlebové směsi. Totéž opakujte i se zbývající polovinou surovin tak, aby poslední vrstvu tvořil chléb. Ze smetany vyšlehejte tuhý krém, a ten pak naneste nahoru na chlebovou vrstvu. Vše nakonec nechte několik hodin odležet v lednici, aby se promíchaly všechny chutě.
Ohodnoťte tento recept: