Pichotte čili pišota
4 pstruzi
350 g másla
500 g mouky
3 malé šalotky
2 stroužky česneku
hrst čerstvé petrželové natě
2 dl mléka
pepř, sůl
Z mouky, poloviny másla, mléka a soli vytvořte vláčné nelepivé těsto, vložte do ubrousku a nechte dvě hodiny odležet v chladu. Ze zbytku másla, petrželky, rozmačkaného česneku, jemně nakrájené šalotky a soli namíchejte tzv. „hlemýžďové“ máslo. Pstruhy vykuchejte a zbavte ploutví, hlavy odřízněte, maso zbavte kostí. Jeden díl těsta vyválejte na placku a vyložte jím dno zapékací mísy. Těstovou placku potřete polovinou hlemýžďového másla a položte na ni filátka pstruhů. Na pstruhy dejte zbytek másla, vše zakryjte plackou ze zbytku těsta. Oba pláty těsta doslova hermeticky spojte stlačením. Můžete vše vytvarovat jako rybu a patřičně ozdobit. Pečte v rozehřáté troubě při 200 stupních asi 20 - 30 minut.
Ohodnoťte tento recept: