Různé

Cumberlandská omáčka

1 cibule
1 citrón
1 malý pomeranč
1 lžíce hořčice
3 lžíce červeného nebo bílého vína
1 dl vývaru
2 lžičky škrobové moučky
zázvor
pepř
2 hřebíčky
6 lžic rybízové nebo angreštové marmelády

Na pánvi dusíme do změknutí pokrájenou cibuli, lžičku strouhané citrónové kůry a drobně nasekanou kůru z pomeranče. Pak přidáme šťávu z citrónu a pomeranče, hořčici, víno, škrobovou moučku rozmíchanou ve vývaru, zázvor, hřebíček, pepř a marmeládu. Vše dusíme asi ½ hodiny až do mírného zhoustnutí omáčky. Podle potřeby podléváme vodou či vínem. Podáváme k vařenému uzenému masu nebo ke studené pečeni ze zvěřiny.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl