Maso

Vepřový špíz se švestkovou omáčkou

2 vepřové kotlety bez kosti
10 sušených švestek
máslo
olej
cukr
povidla
bílé víno
sůl
skořice

Vepřové kotlety pořádně naklepejte a nakrájejte je na plátky. Pak je nasolte a nemusíte se bát přidat i masové koření. Vezměte si špejli, do jednotlivých kousků masa zabalte sušené švestky a napíchejte je na špíz. Ten osmahněte na pánvi s rozehřátým olejem, až se maso zatáhne, vložte je do trouby. Nezapomeňte ho trochu podlít vodou. Na omáčku rozpusťte kousek másla, přidejte lžíci cukru a udělejte karamel. Do něj vhoďte na kousky nakrájené sušené švestky a nechte je projít varem. Pak přidejte lžíci povidel a trochu vína. Omáčku nechte probublat a dochuťte ji solí a skořicí.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl