Moučníky a cukroví
Křehký jablkový koláč

Těsto
340 g hladké mouky
80 g cukru
280 g másla
1 žloutek
3 lžíce mléka
tuk a mouka na vysypání formy
Z proseté mouky, cukru, másla, žloutku a mléka vypracujte hladké těsto. Po jeho odležení je rozdělte na dvě kola. Formu na koláč vymažte a vysypejte, vložte první těstové kolo a poklaďte na ně krouhaná jablka se skořicovým cukrem, podle chuti i s ořechy a rozinkami. Pokračujte tvarohovou vrstvou ochucenou vanilkovým cukrem. Vše zakryjte druhým kolem těsta. Z kousků těsta můžete na koláči vytvořit dekoraci – například stromeček. Povrch potřete vejcem a pečte 30 – 35 minut.
Nádivka
350g jablek
skořicový cukr
250 g tvarohu
vanilkový cukr
ořechy, rozinky
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů