Grilovaná kachní prsa s malinovou omáčkou

250 g kachních prsou s kůží
150 ml portského vína
75 ml vody
45 g cukru
250g malin
1 lžička kukuřičné moučky
šťáva ze dvou pomerančů
sůl
pepř
Nejdříve připravíme omáčku. Do malého hrnce nalijete 150 ml portského vína a 75 ml vody, přidáte cukr a vše přivedete k varu. Mícháte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáte maliny a znovu přivedete k varu. Velmi zvolna vaříte 5 minut. Poté omáčku prolisujete přes jemné síto, tekutinu vrátíte zpět do kastrolu a znovu přivedete k varu. Pomerančovou šťávu smíchanou s kukuřičnou moučkou nalijete do kastrolu k malinám a přivedete k varu. Dobře míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti dosolte, opepřete a poté odstavte.
Kachní prsa nařízněte a vetřete do nich sůl a pepř. Grilujte z každé strany 5 minut, aby prsíčka získala křupavou kůrčičku a aby maso bylo měkké, ale uvnitř ještě narůžovělé. Hotová prsíčka nakrájejte na plátky, ty upravte do vějíře na nahřáté talíře a každou porci zalijte malým množstvím malinové omáčky. Zbylou omáčku podávejte zvlášť.
Ohodnoťte tento recept: