Polévka z jarních divokých bylinek
Každé jaro vaříme v Kouzelných bylinkách jarní zelenou polévku. Je plná čerstvé chuti, síly a vitamínů… a pokaždé trochu jiná.
listy lesního jahodníku
bršlice
kopřiva
popenec
lístky pampelišky
sedmikráska
petrklíč (prvosenka)
V hlubokém kastrolu si připravíme jíšku z olivového oleje a mouky. Tu zalijeme jedním litrem vroucí vody a krátce povaříme.
Přidáme část nasbíraných bylinek: listy lesního jahodníku, bršlici, kopřivu, ale můžeme použít i popenec nebo lístky pampelišky.
Mírně osolíme a polévku rozmixujeme. Zbylé čerstvé bylinky nakrájíme nadrobno. Jako ozdobu můžeme použít i jedlé květy – třeba sedmikrásku nebo petrklíč.
Polévku nalijeme do talíře a ozdobíme nasekanými bylinkami a květy.
Ohodnoťte tento recept:
25 hlasů