Polévka z jarních divokých bylinek

Každé jaro vaříme v Kouzelných bylinkách jarní zelenou polévku. Je plná čerstvé chuti, síly a vitamínů… a pokaždé trochu jiná.

listy lesního jahodníku
bršlice
kopřiva
popenec
lístky pampelišky

sedmikráska
petrklíč (prvosenka)

V hlubokém kastrolu si připravíme jíšku z olivového oleje a mouky. Tu zalijeme jedním litrem vroucí vody a krátce povaříme.

Přidáme část nasbíraných bylinek: listy lesního jahodníku, bršlici, kopřivu, ale můžeme použít i popenec nebo lístky pampelišky.

Mírně osolíme a polévku rozmixujeme. Zbylé čerstvé bylinky nakrájíme nadrobno. Jako ozdobu můžeme použít i jedlé květy – třeba sedmikrásku nebo petrklíč.

Polévku nalijeme do talíře a ozdobíme nasekanými bylinkami a květy.

Polévka z jarních divokých bylinek

Polévka z jarních divokých bylinek

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl