Čaj na snížení hladiny cukru v krvi
vhodné pro diabetiky
2 hrsti sušených fazolových lusků
kořen pampelišky
jasanový list
nať jestřabiny lékařské
kořen omanu pravého
2 hrsti sušených fazolových lusků zalejeme dvěma litry studené vody a necháme 24 hodin macerovat
Směs uvedeme do varu a vaříme tak dlouho, dokud nám nezbyde 600 ml odvaru.
Poté do jiné konvice vsypeme 1 čajovou lžičku sušených bylin
Směs zalijeme odvarem z lusků, necháme 10 minut luhovat, scedíme a přelijeme do termosky. Během dne si každou hodinu dáme 1 polévkovou lžíci čaje, dokud ho nevypijeme.
Dodržíte-li další režimová opatření (dieta), měli byste po 14 dnech zaznamenat snížení hladiny cukru. Kůru můžete přerušit, anebo v ní pokračovat, podle výsledků.
Všechny ingredience do čaje lze sehnat v obchodech s bylinkami.
Ohodnoťte tento recept:
52 hlasů