Kičrí
2 porce
Aneb čočka mung dál s rýží a vařenou zeleninou.
Zeleninovo-luštěninová jídla s bylinkami a kořením vyzkoušejte například, pokud vás trápí lymfatické otoky. Jde o recept ajurvédské medicíny pro všechny, kdo chtějí ozdravit a odlehčit svůj jídelníček. Tento pokrm je totiž výživný, pročišťuje a pomůže vám zbavit se toxinů.
ghí nebo kvalitní rostlinný olej
4 hřebíčky
4 tobolky kardamomu
4 bobkové listy
kousek skořice
hrneček rýže basmati
hrneček žluté loupané čočky mung dál
voda
vařená zelenina (nejlépe v páře) – my jsme použili dýni a mrkev
bylinku svízel syřišťový na podporu lymfatického oběhu – pokud ji najdete
Rýži a čočku dvakrát propláchneme. Na pánvi rozpustíme lžíci ghí nebo rozehřejeme trochu oleje a orestujeme koření, až se rozvoní. Přisypeme čočku a rýži a opět lehce orestujeme. Přilijeme 4 hrnečky vody, přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka (cca 20 minut). Podáváme s vařenou zeleninou a můžeme posypat bylinkou svízelem syřišťovým.
Ohodnoťte tento recept:
24 hlasů