Polévka ze slzovky, kořenové zeleniny a z batátů

1 cibule
5–6 středních mrkví
2 pastináky
1 větší batát (cca 300–400 g)
sůl
bobkový list
majoránka
1 litr odvaru ze slzovky
kokosové mléko
lichořeřišnice
restovaná semínka dýně
ředkvičky

Nejdříve si připravte zeleninu – oloupejte a nakrájejte mrkev, pastinák i batáty. (Je-li mrkev a pastinák z bioprodukce, stačí pořádně odrhnout.) Na ghí orestujte nakrájenou cibulku, přidejte koření (bobkový list, majoránku) a opět lehce orestujte. Přisypte zeleninu, zalijte vývarem ze slzovky a vařte do změknutí zeleniny. Poté vyndejte bobkový list. Celý obsah rozmixujte. Polévku můžete zjemnit kokosovým mlékem.

Do hotové polévky vložte vařenou slzovku a zdobte jedlými květy, nejlépe lichořeřišnicí. Přisypte i na kostičky nakrájené ředkvičky a opražená dýňová semínka.

Polévka ze slzovky

Polévka ze slzovky

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl