Salát paní Christine

Paní Christine svůj letní salát obměňuje podle toho, jaký salát, bylinky a houby zrovna sezóna nabízí. To se týká i jedlých květů, takže i vy si můžete vytvořit svou vlastní variaci na tohle salátové téma.

bílá cibule
máslo ghí
čerstvá petrželka
listy zeleného salátu (druh si vyberte podle vlastní chuti)
čerstvé bylinky: listy lichořeřišnice, řebříček, lístky jetele
houby: např. žampiony, stroček, lišky
jedlé květy: ibišek, růže, jetel, lichořeřišnice
vinný ocet
olivový olej
pepř
sůl
vejce uvařené natvrdo

Bílou cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle ghí a přidáme petrželku pokrájenou najemno.

Do pánve vsypeme pokrájené houby – žampiony, stroček a lišky, které se lehce orestují v pánvi. Stroček trubkovitý je vynikající a zdraví prospěšná houba, kterou můžeme použít čerstvou, sušenou nebo sušenou a rozemletou na prášek.

Na talíř naaranžujeme salát. K zeleným listům salátu se přidává lichořeřišnice a samozřejmě bylinky, například řebříček a lístky jetele. Jetel má desinfekční účinky a prospívá také ženskému zdraví.

Obsah pánve ochutíme vinným octem, olivovým olejem, pepřem a solí. Vše řádně promícháme a přidáme na talíř se salátem a bylinkami.

Ale to, co dělá salát paní Christin výjimečným zážitkem, jsou jedlé květy ibišku, růže, jetele, lichořeřišnice a dalších květin. Zajímavostí je, že každý druh růže prý chutná jinak, a tak se rozhodně vyplatí květy předem ochutnat. Zkusit můžete také macešku, fialku nebo měsíček lékařský.

Poslední ingrediencí, která v salátu nesmí chybět, jsou vejce uvařená natvrdo.

Salát paní Christine

Salát paní Christine

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl