Citronový sorbet s bazalkou podle Kateřiny Kočičkové

8 bio citronů
2 bio pomeranče
625 ml vody
350 g cukru
24 lístků bazalky
panáka dobrého ginu

Oloupejte kůru z citronů a pomerančů (jen svrchní, ne bílou část, ta je hořká) a dejte do hrnce. Zalijte vodou a přidejte cukr. Přiveďte k varu, vařte 3–4 minuty, odstavte, přikryjte a nechte vychladnout.

Vymačkejte citrony a pomeranče, přidejte do sirupu. Natrhejte lístky bazalky nadrobno, smíchejte a nechte vychladit ideálně do druhého dne – ve směsi se tak krásně rozvine bazalková chuť. Přilijte gin.

Směs dejte do mísy vhodné do mrazáku a nechte cca 4–5 hodin tuhnout, přičemž každou půlhodinu směs vytáhněte, „rozbijte“ a promíchejte tyčovým mixérem. Je to proto, aby se rozbily ledové krystalky a směs byla hladká.

Poté by sorbet měl být hotový a připravený k podávání. Přejeme příjemný zážitek pro vaše chuťové pohárky!

Citronový sorbet s bazalkou podle Kateřiny Kočičkové

Citronový sorbet s bazalkou podle Kateřiny Kočičkové

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Bylinka v tomto receptu:

Další recepty Celý díl