Rajčatový salát s bylinkami
rajčata
cibule podle chuti
jarní cibulka
čerstvě natrhané bylinky (kopřiva, sedmikráska, bršlice, popenec, divoká pažitka)
celý bílý pepř
sůl
dvě lžičky medu
šťáva z 1 citronu
špetka cukru
2 lžíce olivového oleje
Rajčata, cibuli, jarní cibulku a bylinky nakrájíme. Na zálivku rozdrtíme bílý pepř a zalijeme ho dvěma lžičkami medu. Med a pepř důkladně promícháme, přilijeme šťávu z citronu, osolíme, přidáme špetku cukru a olivový olej. Rajčatový salát s bylinkami a celozrnným chlebem je skvělý a lehký oběd. Syrová zelenina prospěje těm, kdo chtějí pročistit svůj organismus, anebo shodit pár přebytečných kil.
Ohodnoťte tento recept:
38 hlasů