Cizrnový salát

225 g cizrny
4 spařená rajčata
2 lžičky domácí dýňové hořčice (můžeme použít i kremžskou nebo plnotučnou, podle chuti)
svazek petrželky
2 jarní cibulky
4 lžíce olivového oleje
špetka tymiánu, sušeného nebo čerstvého
1 žloutek z natvrdo uvařeného vejce
čerstvě utlučený pepř
sůl

Cizrnu si předem namočíme, nejlépe na noc. Druhý den ji uvaříme do měkka. Trvá to přibližně ¾ hodiny, pokud ale chceme var urychlit, přidáme lžičku jedlé sody. Spařená rajčata zbavíme slupky. Nakrájíme jarní cibulku, petrželku i rajčata. Trochu cibulky si dáme stranou na ozdobu. Přidáme dvě lžičky hořčice, olivový olej, sůl, pepř, tymián, natvrdo uvařený žloutek a vše pečlivě promícháme. Podáváme s domácím chlebem.

Cizrnový salát

Cizrnový salát

Ohodnoťte tento recept: 

105 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl