Jarní bylinková polévka

větší misku čerstvě nasbíraných divokých bylinek (kopřiva, bršlice, sedmikráska, pampeliška, řebříček, popenec atd.)
3–4 vajíčka
5 lžic špaldové mouky
3 lžíce másla
1 cibuli
bylinková sůl na dochucení
1 l vody

Bylinky opereme a nakrájíme na malé kousky, cibuli nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, necháme na něm cibuli zesklovatět a přisypeme bylinky. Jakmile zavadnou, vmícháme mouku a za stálého míchání ji osmahneme do zlatova. (Pozor, ať se nepřipálí.) Vše zalijeme litrem vody, osolíme bylinkovou solí a 10 minut povaříme. Vajíčka rozklepneme do misky, rozšleháme je vidličkou a necháme srazit v polévce. Podáváme s domácím chlebem.

Polévka z jarních bylinek

Polévka z jarních bylinek

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl