Špenátový koláč

Těsto
200 g brambor vařených ve slupce
50 g másla
200 g celozrnné mouky
1 lžička bylinkové soli
3 lžíce studené vody

Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme nahrubo
nastrouhané studené máslo, mouku, bylinkovou sůl a 3 lžíce studené vody. Rukama rychle vypracujeme těsto, prsty ho vtlačíme do máslem vymazané formy a necháme na hodinu chladit v lednici.

Pak těsto propícháme vidličkou a předpečeme při teplotě 180 °C na
15 minut.

Náplň
500 g špenátu
3 stroužky česneku
1 lžička soli
černé olivy
1 drcená chilli paprička
250 g zakysané smetany
2 vejce
plátky čerstvého sýra

Půl kila zmraženého špenátu necháme rozmrznout, důkladně z něho
vymačkáme vodu, vmícháme utřený česnek, sůl, drcenou chilli papričku a
zakysanou smetanu rozšlehanou s vejci. Hotovou náplň rozetřeme na korpus, poklademe plátky sýra a černými olivami. Pečeme ještě půl hodiny. Podáváme teplé.

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Ohodnoťte tento recept: 

99 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl