Velikonoční nádivka s bylinkami a tofu

rohlíky a vajíčka (na jeden rohlík jedno vajíčko, Eva Francová použila bílý chléb, jehož množství odpovídalo 6 rohlíkům, přidala tedy 6 vajec)
přiměřené množství mléka nebo smetany
strouhaná cuketa
jarní bylinky – např. kopřiva, pampeliška, sedmikráska, divoká pažitka, bršlice…
tofu, můžeme ale použít i sýr
semínka (slunečnicová, dýňová, lněná)
10 dkg vlašských ořechů
máslo
bylinková sůl

Rohlíky nakrájíme na kousky a bylinky najemno. Do misky rozklepneme vajíčka, naředíme je mlékem (mléko můžeme přidat podle potřeby také do hotové směsi), rozkvedláme je a nalijeme na pečivo. Přidáme bylinky, nasekané ořechy, semínka a máslo. Do mísy nastrouháme cuketu a tofu (strouháme nahrubo). Osolíme podle chuti. Vše poctivě prohněteme. Pokud se nám směs zdá příliš tekutá, přidáme rohlíky nebo mouku. Vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C minimálně hodinu.

Velikonoční nádivka s bylinkami a tofu

Velikonoční nádivka s bylinkami a tofu

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl