Luštěninové karbanátky
Na karbanátky:
100 g čočky
100 g hrachu
100 g cizrny
2 oloupané a uvařené brambory
vejce
mouka
strouhanka
olej
sůl
malé množství dobromysli
malé množství polní máty
Na remuládu:
2 natvrdo uvařená vajíčka
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce bílého vinného octa
sůl
pepř
nasekaná divoká pažitka
nasekaná nať z mrkve
najemno pokrájené ředkvičky
Luštěniny přes noc namočíme a druhý den v čisté vodě uvaříme do měkka. Vodu slijeme a luštěniny rozmixujeme. Přidáme nastrouhané brambory, vejce, sůl a bylinky, vše promícháme. Vytvarujeme karbanátky, obalíme je v trojobalu a smažíme na pánvi.
Ke karbanátkům připravíme jarní remuládu. Dva uvařené žloutky utřeme se dvěma lžícemi bílého jogurtu, vmícháme dvě lžíce olivového oleje a lžíci bílého vinného octa. Osolíme, opepříme, přidáme divokou pažitku a nať z mrkve, sekané bílky a najemno pokrájené ředkvičky. Hotové karbanátky s remuládou podáváme s bramborovou kaší na listech ledového salátu.
Ohodnoťte tento recept:
118 hlasů