23. květen 2021

Obsah dílu

Pěstování citrusů — Opary — Netradiční pěstování rajčat — Oblovky — Jak citrusy vybírat, konzumovat a uchovávat — Vaření v páře — Pampeliška — Zahrada kvetoucí od jara do podzimu — Citrusy v kuchyni — Čím lákat ptáky k pozorovacímu krytu

Části dílu

01:18
Pěstování citrusů
    Citrusy jsou již nedílnou součástí našich jídelníčků. Jsou plné vitamínů a v létě ochladí. Jaké citrusy a jak se dají pěstovat v podmínkách našeho klimatického pásma? A lze je pěstovat celoročně ve volné půdě na záhonu?
    06:54
    Opary
      Slovo imunita je nyní jedno z nejčastěji skloňovaných slov. Snížená imunita se projevuje i kožními problémy, jakými mohou být nejrůznější pupínky, ale také například opar. V současnosti, kdy nosíme roušky, se s těmito problémy potkávají i lidé, kteří problémy s pletí či pokožkou nikdy neměli. Dozvíte se, jaké jsou další rizikové faktory vzniku oparů, jak jim předejít i jak je léčit.
      11:05
      Výherci soutěže
        12:02
        Netradiční pěstování rajčat
          Představíme vám pěstování rajčat v proutěných obeliscích a poradíme, jaké další kroky musíte udělat pro to, abyste měli šťavnatá a chutná rajčata.
          16:13
          Oblovky
            Pocházejí z pralesů, mají velké a krásné ulity. Jejich chov je nenáročný, zvládne ho i začátečník. A kdo se jim věnuje, zjistí, že jsou zajímavé nejen vzhledem.
            20:31
            Soutěž
              21:23
              Jak citrusy vybírat, konzumovat a uchovávat
                Plátek citronu dáváme do nápojů, citronovou kůru do těsta, pijeme pomerančové nebo citronové šťávy atd. Kolik ale získáme jejich konzumací vitamínu C a jak vybrat kvalitní citrusy? Tyto a ještě další otázky probereme s Michaelou Bebovou.
                28:18
                Vaření v páře
                  Zdravé vaření je v dnešní době trendem. Ale co to znamená zdravé vaření? Nejde jen o použití tzv. zdravým ingrediencí, ale také o jejich úpravu. V tomto ohledu je nejšetrnější vaření v páře, zvláště v kombinaci s horkým vzduchem.
                  33:18
                  Pampeliška
                    Pro mnohé lidi představuje plevel či běžnou rostlinu, která nestojí za pozornost. V naší reportáži se dozvíte, jaké účinky v sobě skrývá tato prospěšná a zdravá bylinka. Lze z ní použít všechno. Kořen, list, stonek i květ. Dnes si ukážeme přípravu pampeliškového medu, sirupu a salátu.
                    37:50
                    Soutěž
                      38:42
                      Zahrada kvetoucí od jara do podzimu
                        Také po ní toužíte? Dana Makrlíková vám poradí, co pro to musíte udělat.
                        43:28
                        Citrusy v kuchyni
                          Některé látky z citrusů sice během vaření mizí, přesto se citrusy využívají v kulinářství jako přísada, která dodá jídlu výjimečné chutě. Ukážeme vám, jak s citrusy v kuchyni pracovat.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž52 minut
                          Další díl
                          30. květen 2021

                          Přehled dílů

                          341 dostupných
                          Stopáž51 minut

                          11. prosinec 2022

                          Historie Sivestra — Recepty na italské pokrmy — Topení dřevem — Jak pečovat o pokojovky v zimě — Silvestrovské občerstvení — Textil v ložnici — Silvestrovská dekorace — Bolení žaludku a hlavy a recept na novoroční oběd

                          11. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          4. prosinec 2022

                          Vánoční dekorace do zahrady i před dům — Recept na rychlé a zdravé jídlo — Nenáročné pokojovky — Kotle na dřevo a pelety — Dekorace na vánoční stůl — Drobná poranění v domácnosti — Hlavolam — Prosincové výsevy begónií — Úhoř na vánoční stůl

                          4. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          27. listopad 2022

                          Máslo — Slaný koláč — Krásná zahrada v zimním období — Jak se starat o záclony — Hrozinky, prášek do pečiva , droždí — Zvěřina — Adventní výzdoba nad dveře a na lustr — Francouzské vánoční poleno

                          27. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          20. listopad 2022

                          Bedýnka na nářadí a stupínek — Vaření v multifunkčním hrnci — Půdopokryvné rostliny — Přikrývky z ovčí vlny — Dřevěné auto na svoz klád z lesa – hračka — Chov bílého ježka — Grilování — Adventní věnce — Mozaika

                          20. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          13. listopad 2022

                          Historie tlačených perníků a perníkářství — Skopové maso — Stálezelené dřeviny — Jak zateplit byt — Tlačení medové těsta do forem a pečení perníků — Domácí elektrárna — Decoupage — Podzimní výsev mrkve a petržele — Formy na tlačený perník – speciální druh řezbářství

                          13. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          6. listopad 2022

                          Cider a cidre — Úprava vody — Dekorace do truhlíku — Nátěry proti vlhkosti — Cidre ze zmražené jablečné šťávy — Čističky vzduchu — Obal na knihu — Králičí panenka s rakytníkovým salátem — Jak si připravit kávu, na které si pochutnám

                          6. 11. 2022 na ČT1

                          Polopatě na sociálních sítích

                          Napište nám