11. listopad 2018

Obsah dílu

Jakou zeleninu konzumovat v zimě — Úklid za pár minut — Kaliny — Pečení v páře — Pěstování zeleniny v zimě — Betaglukany — Chov římských holubů — Kimči

Části dílu

01:41
Jakou zeleninu konzumovat v zimě
    Opravdu musíme mít v zimě například čerstvá rajčata, která se k tomuto období nehodí? Nebo jsou vhodnější plodiny, které k nám přirozeně patří? Poradíme, jakou zeleninu v zimě jíst i jak ji pěstovat.
    09:05
    Úklid za pár minut
      S podzimními plískanicemi nastává otázka, jak co nejjednodušeji a nejrychleji uklidit. Uvidíte, že úklid už nemusí být strašákem a navíc se dá zvládnout téměř bez chemie a namáčení rukou.
      13:44
      Výherci soutěže
        14:33
        Kaliny
          Rozsáhlý rod kalin kvete od února do května a navíc atraktivní červeně zbarvené podzimní listí zdobí zahradu i v zimě. Některé druhy kalin vám představí Dana Makrlíková.
          17:54
          Soutěž
            18:47
            Pečení v páře
              Zdravé vaření a pečení v páře usnadňuje cestu k pestré skladbě domácích jídel s různě upraveným masem a s množstvím variant zeleninových příloh.
              23:54
              Pěstování zeleniny v zimě
                Ukážeme si, jak přezimovat zeleninu na záhonu nebo jak ji případně uchovat, aby během zimy obsahovala požadované množství vitamínů. Čerstvé vitamíny si ale můžete vypěstovat i doma v bytě během zimy.
                30:40
                Betaglukany
                  Na podzim se nachlazení, bolest v krku či rýma vyhne málokomu. Poradíme vám, které bylinky jsou v boji při onemocnění dýchacích cest nejúčinnější.
                  35:37
                  Chov římských holubů
                    Předci dnešních holubů Římanů pocházejí z území současného Tuniska, kde je objevili Féničané. Tito zdatní mořeplavci a obchodníci si brzy uvědomili, jaký úspěch může mít tak majestátní pták, a dovezli ho do starověkého Říma. Dnes si toto plemeno holubů blíže představíme.
                    41:08
                    Soutěž
                      42:00
                      Kimči
                        Na závěr se vrátíme k zimní zelenině a připravíme si kvašenou zeleninu, a to konkrétně kimči.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž52 minut
                        Další díl
                        18. listopad 2018

                        Přehled dílů

                        341 dostupných
                        Stopáž51 minut

                        11. prosinec 2022

                        Historie Sivestra — Recepty na italské pokrmy — Topení dřevem — Jak pečovat o pokojovky v zimě — Silvestrovské občerstvení — Textil v ložnici — Silvestrovská dekorace — Bolení žaludku a hlavy a recept na novoroční oběd

                        11. 12. 2022 na ČT1
                        Stopáž51 minut

                        4. prosinec 2022

                        Vánoční dekorace do zahrady i před dům — Recept na rychlé a zdravé jídlo — Nenáročné pokojovky — Kotle na dřevo a pelety — Dekorace na vánoční stůl — Drobná poranění v domácnosti — Hlavolam — Prosincové výsevy begónií — Úhoř na vánoční stůl

                        4. 12. 2022 na ČT1
                        Stopáž50 minut

                        27. listopad 2022

                        Máslo — Slaný koláč — Krásná zahrada v zimním období — Jak se starat o záclony — Hrozinky, prášek do pečiva , droždí — Zvěřina — Adventní výzdoba nad dveře a na lustr — Francouzské vánoční poleno

                        27. 11. 2022 na ČT1
                        Stopáž50 minut

                        20. listopad 2022

                        Bedýnka na nářadí a stupínek — Vaření v multifunkčním hrnci — Půdopokryvné rostliny — Přikrývky z ovčí vlny — Dřevěné auto na svoz klád z lesa – hračka — Chov bílého ježka — Grilování — Adventní věnce — Mozaika

                        20. 11. 2022 na ČT1
                        Stopáž51 minut

                        13. listopad 2022

                        Historie tlačených perníků a perníkářství — Skopové maso — Stálezelené dřeviny — Jak zateplit byt — Tlačení medové těsta do forem a pečení perníků — Domácí elektrárna — Decoupage — Podzimní výsev mrkve a petržele — Formy na tlačený perník – speciální druh řezbářství

                        13. 11. 2022 na ČT1
                        Stopáž50 minut

                        6. listopad 2022

                        Cider a cidre — Úprava vody — Dekorace do truhlíku — Nátěry proti vlhkosti — Cidre ze zmražené jablečné šťávy — Čističky vzduchu — Obal na knihu — Králičí panenka s rakytníkovým salátem — Jak si připravit kávu, na které si pochutnám

                        6. 11. 2022 na ČT1

                        Polopatě na sociálních sítích

                        Napište nám