Shrub

Příprava toho nápoje je časově náročnější, tak si raději děláme rovnou více, do zásoby.

Oloupanou řepu nakrájíme na kostky (osminky). Poté vložíme do zavařovací sklenice a zasypeme třtinovým cukrem. Přidáme kuličky celého pepře, sůl a sladkou papriku.

Vše dáme do lednice a necháme působit 24 hodin.

Ještě jednu složku si budeme muset připravit dopředu. Výluh z kopřiv. Vezmeme další sklenici a naplníme ji konečky mladých kopřiv. Přilijeme jablečný mošt v bio kvalitě a opět dáme do lednice na 24 hodin.

Po 24 hodinách vyndáme obě nádoby z lednice. Z jedné vyndáme kopřivy a výluh přelijeme do první nádoby s řepou.

To celé ještě necháme v lednici uležet. Ideálně 48 hodin. Poté přecedíme a můžeme používat.

U tohoto nápoje platí, že čím ho máme déle, tím lépe chutná.

Další recepty Celý díl