Studený krupicový krém s jahodovým tataráčkem

K dobrému obědu patří na závěr nějaká sladkost. Jednu malou sladkou tečku si připravíme.

250 ml mléka
vanilkový cukr
cukr
100 ml smetany ke šlehání
200 g krupice
zakysaná smetana
menší vanička jahod
citron
lístky máty

Do rendlíku si dáme mléko, osladíme vanilkovým cukrem a přidáme ještě dvě lžičky klasického cukru. Mléko necháme chvíli zahřát, aby bylo vlažné. Po částech přisypáváme krupici a dobře zašleháme metlou. Směs by měla zhoustnout trochu více než klasická krupicová kaše. Až bud směs dostatečně hustá, přidáme lžíci zakysané smetany a několik lžic smetany ke šlehání. Pořádně promícháme a necháme odležet 2–3 hodiny v lednici.

Jahody nakrájíme na tenké malé kostičky. Vložíme do mísy a přidáme pár kapek citronu. Dle chuti přidáme cukr a lístky máty. Důkladně promícháme a necháme odležet alespoň půl hodiny v lednici.

Krupicový krém servírujeme společně s tataráčkem, lístky máty, můžeme přidat trocu nadrcených máslových sušenek.

Další recepty Celý díl