Slaný koláč z batátů

Jaro přichází také do kuchyně. Na závěr si ukážeme lehké jarní recepty: ředkvičkovou polévku a quiche s batáty a se špenátem.

batáty
olivový olej
špenát
červená cibule
pórek
kozí sýr
smetana
4 vejce
provensálské koření
sůl, pepř

Oloupeme batáty, nakrájíme je na tenké plátky. Formu vyložíme pečicím papírem a poklademe plátky batátů tak, aby se překrývaly. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct na 180 °C 15 - 20 minut.

Do větší misky si připravíme smetanu, zašleháme vejce ochucená provensálským kořenim. Přidáme sůl a pepř.

Na upečený korpus dáme nakrájený pórek, cibuli, špenát, kozí sýr rozdrobený na kousky a zalijeme ochucenou smetanou. Vrátíme do trouby na dalších 15 - 20 minut, dokud nebude náplň zlatavá.

Další recepty Celý díl