Ředkvičková polévka
Jaro přichází také do kuchyně. Na závěr si ukážeme lehké jarní recepty: ředkvičkovou polévku a quiche s batáty a se špenátem.
svazek ředkviček
zelený hrášek
máta
cibule
máslo
vývar
mořská řasa
smetana
sůl, pepř
Ředkvičky očistíme, odkrojíme "ocásek" a nakrájíme na menší kousky, stejně tak cibuli.
V kastrolu rozpálíme máslo, necháme zesklovatět cibuli a přidáme ředkvičky a chvilku je orestujeme. Zalijeme vývarem a necháme asi 10 minut povařit. Přidáme špetku mořské řasy.
Až bude ředkvička téměř měkká, přidáme hrášek, několik lístků máty a necháme provařit další 3 - 4 minuty a poté rozmixujeme. Zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem.