Závitky z listu z pepřovníku Bo la lot

A na závěr si z dnes představených rostlin něco dobrého uvaříme.

asi 30 závitků

500 g hovězího masa naškrábané nebo umleté
2 - 3 jarní cibulky
1 stonek citronové trávy
1 lžička rybí omáčky
1 lžička citronové šťávy
1 lžička sušeného koriandru
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky zázvoru
listy pepřovníku

Cibulky a citronovou trávu nakrájíme nahrubo a rozmixujeme v mixéru. Přidáme k masu. Dále přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, koriandr, kmín, pepř, kurkumu a zázvor. Vše pečlivě zamícháme a necháme odležet.

Listy pepřovníku vyskládáme na prkénko lesklou stranou dolů. Na každý list dáme přiměřenou dávku masové směsi. Listy zabalíme a čouhající část stonku zapíchneme do závitku, aby se nám nerozbaloval. Závitky skládáme do vymazaného pekáčku a pečeme asi 30 minut na 180 - 200 °C.

omáčka

šťáva z 1 limetky
2 lžíce cukru
150 ml vody
na proužky nakrájenou chilli papričku
3 lžičky rybí omáčky
1 stroužek česneku

Ingredience smícháme v kastrůlku a vaříme, dokud se nerozpustí cukr. Omáčku dáme do mističky a závitky v ní namáčíme.

Další recepty Celý díl