Kuřecí polévka s galgánem

A na závěr si z dnes představených rostlin něco dobrého uvaříme.

200 g kuřecích prsou nebo stehenní řízky
olej
6 zrnek černého rozemletého pepře
1 lžíce mletého zázvoru
20 g galgánu
petržel
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
400 ml kokosového mléka
citronová tráva
400 ml vody
sůl, pepř
citronová šťáva
chilli papričky a koriandr na ozdobu

Maso nakrájíme, přidáme lžíci oleje, pepř a zázvor. Promícháme a necháme uležet.

Galgán nakrájíme na menší kousky, přidáme nahrubo nakrájenou petržel, jarní cibulky a česnek a v mixéru rozmixujeme dohladka, aby vznikla pasta.

V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm maso, vyndáme a odložíme stranou. Poté ve stejném hrnci osmahneme pastu. Přidáme kokosové mléko, roztlučenou citronovou trávu a 400 ml vody. Nakonec vložíme orestované maso a vaříme 5 - 10 minut. Dochutíme pepřem, solí, citronovou šťávou a na talíři zdobíme chilli papričkou a koriandrem.

Další recepty Celý díl