Pink Lady Sour

Nepřipravíme vás o další tři slibované míchané koktejly. A nezapomněli jsme ani na řidiče či abstinenty.
2 cl bílek
4 cl gin
2 cl aperol
2 cl čerstvá limetková šťáva
2 cl grapefruitové šťávy
1 cl grapefruitovo-limetkové oleo saccharum
sušená grapefruitová kůra
prášek z kůry
Všechny tekuté ingredience smícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přelijeme do shakeru s ledem a kvalitně protřepeme. Nalijeme do sklenice a zdobíme prachem z nadrcených citrusových kůr a chipsem z grapefruitové kůry.
Oleo saccharum
Čerstvou šťávu z limetek a grapefruitů v bio kvalitě zbavíme kůry, kterou pak naložíme do krystalového cukru, pomačkáme drtítkem a uzavřeme v zavařovací sklenici. Po několika hodinách tzv.extrakce přidáme horkou vodu a po důkladném promíchání scedíme bez kůry již hotový sirup do lahve. Vznikne tak sirup známý jako oleo saccharum. Tím to však nekončí.
Zbylé kůry namočené v cukru necháme vysušit přes noc v troubě na 70° C. Kůrou pak zdobíme drink, protože se dá jíst jako chips. Sušenou kůru můžeme dát i do kutru a rozemlít na prach, který je silně aromatický a dá se s ním ozdobit i sklenice tzv. krusta.