Podzimní ragú

Komu se nedostává času na zdlouhavě vaření, tomu by se mohly hodit rychlé recepty. Nabídneme vám je v poslední reportáži.

200 g dýně
200 g cukety
200 g červené řepy
100 g cibule
200 ml rajčatové šťávy
olej
máslo
bylinková sůl

V kastrolu nejprve osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibulku, když změkne, přidávejte další zeleninu podle její kvality, tvrdosti a délky potřebné tepelné úpravy. Dýni, papriky, cuketu i řepu nakrájejte na stejnoměrné kousky a po krátkém opečení vše zalijte rajčatovou šťávou, osolte bylinkovou solí a nechte pod poklicí jen velmi zvolna několik minut dusit. Zelenina by v ragú měla být křehká na skousnutí křupavá. Podle chuti můžete přikořenit pepřem, mletým chilli nebo i zjemnit ragú smetanou.

Další recepty Celý díl