Losos s křenovou omáčkou a meruňkovým dipem

A protože se křen také pyšní skvělou chutí a pikantní vůní, rozhodně se vyplatí jej používat i v kuchyni. Máme pro vás několik receptů, při jejichž přípravě si trochu zaslzíte.
4 kousky lososa
citronová šťáva
mořská sůl
máslo
Lososa pokapeme citronovou šťávou Osolíme mořskou solí, položíme plátky másla a do vymazaného pekáčku dáme zapéct. Pečeme asi 15 - 20 minut.
Křenová omáčka
máslo
hladká mouka
kuřecí vývar
sladká smetana
nastrouhaný křen
Na pánvi nejprve rozehřejeme máslo, přidáme asi 2 lžíce hladké mouky, rozředíme kuřecím vývarem a nakonec přidáme smetanu. Pořádně promícháme. Dále přidáme asi 2 lžíce nastrouhaného křenu a dále už nevaříme.
Meruňkový dip s křenem
2 lžíce meruňkové marmelády
2 lžíce nastrouhaného křenu
Vše smícháme a podáváme jako dip k lososovi