Nakládané hrušky

Hrušky jsou nejzdravější v čerstvém stavu, jenže takto by vám dlouho nevydržely. Udělat z nich tedy džem, nebo zkusit něco nového? Co je tak naložit na kyselo jako okurky?

hrušky
citron
zázvor
20 kuliček černého pepře
20 kousků hřebíčku
3 bobkové listy
červený pepř
chilli
hrst hořčičného semínka

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, dáme je do studené vody a necháme je pomalinku probublávat společně s plátky citronu, aby si hrušky zachovaly barvu. Až změknou, vyndáme hrušky z vody a necháme je trochu vychladnout. Připravíme si sterilizované sklenice. Do sklenice dáme zázvor, naskládáme hrušky. Přidáme asi 20 kuliček černého pepře, 15 - 20 kousků hřebíčku, bobkový list, červený pepř, chilli a hrst hořčičného semínka. Zalijeme lákem, sklenici uzavřeme a vložíme do lednice. Za 4 - 5 dní můžeme konzumovat.

Lák

2,5 l vody
600 ml světlého vinného octa
160 g cukru
sůl

Do vody přidáme ocet, cukr a trošku soli. Směs svaříme, dokud se cukr nerozpustí.

Další recepty Celý díl