Indonéský salát gado-gado

Tradiční pokrmy se vám už přejedly a chcete zkusit něco nového? Tak vyzkoušejte naše exotické ořechové recepty.

arašídový sambal

120 g arašídů
120 ml kokosového mléka
50 g cukru
nasekaný koriandr
1 kájenská paprika
lžíce tamarindové pasty
sladká sójová omáčka
rybí omáčka
ústřicová omáčka

Arašídy rozemeleme na prach. Přidáme mléko, cukr, koriandr, nasekanou kájenskou papriku, tamarindovou pastu a promícháme. Nakonec dochutíme lžící sójové omáčky, rybí omáčky a ústřicové omáčky. Všechny ingredience znovu rozmixujeme do hladkého dresinku.

salát

200 g pekingské kapusty
pak-chio
200 g ledový salát
50 g špenátových listů
blanšírované zelené fazolky
marinované tofu
vejce natvrdo
jarní cibulka
výhonky z mungo fazolek
pečená cibulka
krevetové chipsy

Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Pak-choi nakrájíme také na nudličky, necháme si pár lístků na ozdobu. Dále nakrájíme ledový salát. Přidáme omyté špenátové listy. Přidáme blanšírované fazolky. Tofu nakrájíme na kostky, zabalíme do utěrky, zatížíme hrncem s vodou a necháme půl hodiny působit tlak, aby se z tofu vyšťavila voda. Potom tofu vybalíme a zalijeme marinádou (např.sójová omáčka se sezamovým olejem). Tofu vyjmeme z marinády a osmažíme do křupava. Vejce natvrdo překrojíme na poloviny a také osmažíme.Jarní cibulku nakrájíme na drobno.

V míse smícháme všechnu nakrájenou listovou zeleninu a zalijeme sambalem. Přidáme tofu, vajíčka a fazolky, klíčky mungo, pečenou cibulku, můžeme přidat i několik nalámaných krevetových chipsů.

Další recepty Celý díl