Salát z nových brambor s ředkvičkami a zeleným chřestem

Konzumace chřestu se stává trendem dnešní doby. Můžete ho upravit vařením, zapékáním, smažením i grilováním. Chřest také patří do zdravé stravy díky své bohaté porci vlákniny a vitamínů.

500 g nových nebo zámeckých brambor
cca 100 g polníčku nebo baby špenátu
1 svazek zeleného mladého chřestu
1 svazek ředkviček

3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
1 jarní cibulka
sůl
černý pepř

Brambory omyjeme a uvaříme do měkka (asi 10-15 minut). Pokud jsou větší, přepůlíme je. Odstraníme tuhý konec chřestu a chřest povaříme krátce v osolené vodě. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Polníček nebo špenát omyjeme.

Na zálivku drobně nakrájíme jarní cibulku a spolu s ostatními surovinami vložíme do sklenice, kterou uzavřeme a protřepeme.

V míse smícháme jednotlivé ingredience salátu a zalijeme zálivkou. Promícháme. Podáváme buď teplé, nebo vychlazené.

Další recepty Celý díl