Salát s hráškem a potočnicí s maceškami

Macešky patří mezi oblíbené jedlé květiny, mají jemnou mátovou chuť. Připravíme si z nich salát a dortíčky cupcakes.

150 g loupaných mandlí
200 g čerstvého hrášku i s lístky
200 g potočnice lékařské (vodní řeřicha)
jedlé květy - macešky

Dresing

4 lžíce extra olivového oleje
lžička cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce vinného octa

Nejdříve si na sucho opražíme na horké pánvi oloupané mandle, ale jen aby byly lehce dozlatova. Dáme stranou, aby vychladly. Mezitím si do mísy naaranžujeme omyté a osušené lístky hrášku a potočnice lékařské. Vyloupeme hrášky z lusků a přidáme k salátu.

Do menší misky dáme ingredience na dresing a šlehací metlou šleháme do husté konzistence.

Dresingem polijeme salát, ozdobíme opraženými mandlemi, a nakonec ozdobíme jedlými květy - mandlemi. Okamžitě podáváme.

Další recepty Celý díl