Dortíčky (cupcakes) s krémem a maceškami

Macešky patří mezi oblíbené jedlé květiny, mají jemnou mátovou chuť. Připravíme si z nich salát a dortíčky cupcakes.
12 dortíčků
Těsto
125 g másla
125 g hladké mouky (může být i bílá špaldová)
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
kůra z jednoho pomeranče
hrst rozinek bez pecek
2 vejce velikosti L
125 g javorového sirupu
3 lžíce mléka
Krém
300 g krémového sýra typu Philadelphia nebo Lučina
1 citrón (kůra i šťáva)
4 lžíce medu
jedlé květiny (macešky)
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C. Papírové košíčky si připravíme do plechu na muffiny.
Do hlubší mísy si odvážíme sypké přísady. Do mixérové mísy dáme jen lehce změklé máslo a šleháme ho, dokud nebude mít světlou barvu. Postupně snížíme chod mixéru a přidáváme lžící smíchané suché přísady, poté postupně vejce a opakujeme sypké přísady. Směs by se neměla srazit, když suroviny mají stejnou teplotu, ale pokud by měla tendenci se srážet, přidáme trochu mouky a pokračujeme ve šlehání. Nakonec přidáme zbytek sypkých přísad a vlijeme do směsi javorový sirup, pomerančovou kůru a nasekané rozinky. Již jen velmi lehce smícháme a přidáme trochu mléka. Směs by měla být řidší, aby sama tekla do připravených košíčků. Lžící postupně dáváme směs do připravených košíčků, ne však až úplně k okraji, a pokud možno do všech košíčků stejné množství. Dáme do trouby a pečeme asi 15-20 minut. Dortíčky jsou hotové, když se jejich střed na pohmat vrátí do své původní formy. Košíčky vyndejte z plechu, na kovové mřížce nechte mírně vystydnout. Mezitím si připravíme krém. Rozmixujeme krémový sýr, přidáme citrónovou kůru i šťávu a med a vyšleháme, dokud se vše nespojí. Nakonec můžeme pro mramorový efekt přidat dvě lžíce tmavého borůvkového džemu. Nožem hotové dortíčky namažeme krémovou polevou a ozdobíme maceškami. Květiny mohou být čerstvé nebo štětečkem pomazané bílkem a obalené v cukru.