Indické jídlo dahl z batátů

Těm, kteří jako pochoutku rebarboru ani batáty neznají, řekneme, jak si z nich připravit něco dobrého k snědku.

1 hrnek červené neloupané čočky
1 větší batáta
1 malý pórek
1 mrkev
3 hrsti listového špenátu
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce kari pasty
římský kmín, černé hořčičné semínko, garammassala či sluneční polibek
1 lžička třtinového cukru
1 plechovka kokosového mléka
koriandr nať
2 lžíce řepkového oleje nebo ghí
sůl

Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a pórek nakrájíme na menší kousky. Čočku dáme do cedníku a propláchneme vodou. Totéž uděláme s listy špenátu. Koriandr nakrájíme.

Na oleji nebo ghí orestujeme kari pastu, přidáme římský kmín, černé hořčičné semínko (pozor – vyskakuje z hrnce), případně další směsi koření. Vložíme nakrájenou zeleninu a čočku, orestujeme. Pak vmícháme rajčata a cukr. Podusíme asi 15 minut. Můžeme přisolit.

Špenát přidáme do hrnce k zelenině a čočce, promícháme, zalejeme dobře protřepaným kokosovým mlékem a povaříme ještě 5 minut.

Podáváme s rýží, zdobíme čerstvým koriandrem.

Další recepty Celý díl