Citrónový rawcheesecake s pampeliškami

V minulém díle jsme představili pampelišku jako léčivku i zdroj k výrobě kosmetických přípravků. Dnes se dozvíte, že z pampelišky si můžete uvařit také dobrou kávu nebo upéct dezert.
Korpus
1 hrnek kešu ořechů
1 hrnek mandlí
½ hrnku čerstvých datlí
půl hrsti čerstvých pampeliškových listů
3 lžíce vody
Do mixéru vložíme ořechy připravené na korpus a rozmixujeme na jemnou mouku. Poté přidáme datle, případně vodu a spojíme s ořechy. Směs natlačíme do připravené formy.
Krém
1 hrnek kešu ořechů (přes noc namočené ve vodě)
1 hrnek kokosového oleje
½ hrnku medu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
Do mixéru dáme všechny ingredience na krém, kromě kokosového oleje, a mixujeme. Nakonec přidáme i kokosový olej a umixujeme směs do hladkého krému.
Na ozdobu
citrón (chemicky neošetřený)
hrst pampeliškových květů
Citrón oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a lehce potřeme medem. Poté naaranžujeme na dort a dozdobíme pampeliškovými květy.