Špenátová polévka

Koledníkům po Velikonocích zůstane spousta natvrdo uvařených vajec. Poradíme vám, jak je využít.

špenát
medvědí česnek
brambory
cibule
máslo
muškátový oříšek
smetana
sůl
pepř

Špenát a medvědí česnek opláchneme a nasekáme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli rovněž nakrájíme.

Na másle orestujeme koření, cibulku, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, přidáme brambory, muškátový oříšek a vaříme asi 15 minut. Vhodíme špenát a česnek, krátce povaříme, rozmixujeme a zjemníme smetanou – klasickou nebo rostlinnou. Dochutíme solí a pepřem.

Podáváme ozdobené pažitkou, jarní cibulkou nebo semínky. Jako vložku do polévky použijeme vykoledovaná vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky. Pro labužníky doporučujeme přidat i na proužky nakrájeného uzeného lososa.

Další recepty Celý díl