Vajíčková pomazánka

Koledníkům po Velikonocích zůstane spousta natvrdo uvařených vajec. Poradíme vám, jak je využít.

2 zralá avokáda
4 vejce uvařená natvrdo
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička plnotučné hořčice
1-2 ks jarní cibulky
šťáva z půlky citronu
pažitka
sůl
pepř
špetka chilli nebo směsi koření

Avokádo rozřízneme napůl, vyjmeme pecku a vydlabeme lžící dužinu. Vejce oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme, zelenou část si necháme stranou na dozdobení. Pažitku nakrájíme najemno.

Do mixéru dáme avokádo, vejce, bílou část cibulky, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, jemně vmícháme část pažitky a část cibulové natě.

Další recepty Celý díl