Restovaná pohanka se žampiony a houbový kuba

Přinášíme recept na restovanou pohanku se žampiony.

Houbová omáčka

2 žampiony portobello
1 stvol rozmarýnu
1 šalotka nakrájená najemno
1 polévková lžíce rajského protlaku
20 ml zeleninového vývaru
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 polévková lžíce másla
40 ml 33% smetany
sůl a pepř dle chuti

Pošírovaná vejce

2 vejce velikosti L
250 ml kvasného octa
1 l vody

Restovaná pohanka

2 šalotky
4 hrsti vařené pohanky
2 žampiony Portobelo nebo černé žampiony
5 polévkových lžic hrášku
2 rajčata
1 polévková lžíce majoránky
2 polévkové lžíce másla
2 hrsti hoblovaného parmezánu
4 hrsti salátu polníček

Houbový kuba

4 hrsti předvařených jemných krup
2 hrsti vařené zelené čočky
2 polévkové lžíce mrkve nakrájené na kostičky
1 hrst překrájených pečených kaštanů
2 hrsti namočených sušených hřibů
1 stroužek česneku nakrájený najemno
1 šalotka nakrájená najemno
1 svazek listové petržele
1 polévková lžíce másla
sůl a pepř dle chuti

Další recepty Celý díl