Perníkový dort s karamelovým krémem a karamelizovanými hruškami

Upečeme si perníkový dort s karamelovým krémem a karamelizovanými hruškami.

Korpus

400 g polohrubé mouky
150 g mandlové mouky
200 g krupicového cukru
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
3–4 lžičky perníkového koření
2 špetky soli
4 vejce
400 ml podmáslí
180 g rozpuštěného másla

Zkaramelizované hrušky (proklad)

200 g čerstvých hrušek
100 g hruškového pyré
70 g cukru krystal
0,5 lžičky perníkového koření
10 g citronové šťávy
1 plátek želatiny /1 g agaru

Karamel

200 g krupicového cukru
90 g másla
125 ml smetany

Krém

200 g másla
200 g moučkového cukru
600 g smetanového sýru (cream cheese)

Další recepty Celý díl