Dančí konfit se šípkovou majonézou, restované houby a bramborová placka
V úvodní reportáži jsme si nasbírali šípky, dále z nich uvaříme několik zajímavých jídel. Přinášíme seznam ingrediencí na jednotlivá jídla.
4 porce
600 g dančího masa
špetka soli
pepř
5 kuliček jalovce
3 bobkové listy
rozmarýn
2 cibule nakrájené na klínky
200 g sádla
Šípková majonéza
1 polévková lžíce šípkové rozvařeniny
2 žloutky
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
citronová šťáva z 1 citronu
půl kávové lžičky dijonské hořčice
Restované houby
200 g sezónních hub
sůl
pepř
kmín
sekaná petrželka
sádlo na opečení
Bramborové placky
400 g brambor uvařených ve slupce
50 g hrubé mouky
pepř
sůl
1 vejce
sekaná petrželka
sádlo na opečení
Šípková rozvařenina
100 g šípků
1 celá skořice
1 badyán
1 pomeranč
1 hruška
1 polévková lžíce cukru
0,5 l vody
špetka soli