Anýzovka

na 1 láhev (à 1 l)
doba přípravy: 15 minut, odležení 14–30 dní

40 g semen anýzu
kůra z 1 biocitronu
600 ml bílého alkoholu, např. Vodky
pár semínek anýzu a fenyklu dle chuti
300 g světlého třtinového cukru
400 ml vody

Anýz vsypeme do láhve, přidáme citronovou kůru (žlutou) seříznutou škrabkou, zalijeme alkoholem a necháme stát při pokojové teplotě 14 dní až 1 měsíc. Občas protřepeme. Přecedíme do láhve s uzávěrem a podle chuti přidáme pár semínek anýzu a fenyklu. Cukr rozmícháme ve vodě, můžeme ji zahřát a pak nechat zchladnout, nebo delší dobu počkat. Přilijeme k vodce, uzavřeme, promícháme a uložíme v chladu a temnu.

Další recepty Celý díl