Žebračka

pro 4 osoby
doba přípravy: 30 minut

Polévka pro ty nejkrušnější časy a zároveň dobrý způsob, jak zužitkovat starý chléb. Při zvláštních příležitostech můžeme přidat kefír či máslo.

1 cibule
3 stroužky česneku
250 g chleba
1 l vody
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička kmínu
1 lžíce majoránky
250 ml kefíru či mléka

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme ji s česnekem v hrnci. Chleba nakrájíme na kostičky, vsypeme k cibuli, zalijeme vodou, osolíme a opepříme, přidáme kmín a majoránku a uvaříme doměkka. Rozmixujeme, vlijeme kefír či mléko a podáváme.

Cibuli můžeme opéct zvlášť a polévku jí posypat.

Jídla ze skanzenu – žebračka

Jídla ze skanzenu – žebračka