Maso

Pelmeně

Tradiční ruské jídlo, jehož základem je nezaměnitelné pelmeňové těsto a náplň z mletého masa. Průměrná ruská žena prý udělá sedm tisíc pelmení ročně.

Těsto

150 g hladké a polohrubé mouky
3 lžíce podmáslí
1 lžíce zakysané smetany
125 ml vody
trochu soli
1 vejce

Náplň

1 cibule
olej
slanina
1 stroužek česneku
mleté hovězí maso
mleté vepřové maso
sůl

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme slaninu, česnek a mleté maso, které vařečkou rozbijeme na co nejmenší kousky. Dáme vařit osolenou vodu a z vyváleného těsta vykrajujeme kulatými pohárky kolečka. Na ně pak po lžíci navršíme hotovou masovou směs, přeložíme na půlku a vytvoříme taštičky. Okraj hodně rozmačkáme, aby byl co nejtenčí, a znovu zvenku ještě jednou překládáme, aby na okraji vznikla vlnka. Taštičky vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu, a podáváme se zakysanou smetanou nebo s vývarem z pelmení nebo octem.

Další recepty Celý díl

Rostliny v tomto receptu: